Jaana Kurkkion esittely

Olen Jaana Kurkkio ja haluan toivottaa Sinut lämpimästi tervetulleeksi Lapin tunnelmaan! Sukujuureni isän puolelta ovat Lapista Levi-tunturin maisemista. Minut on viety jo pienenä ensimmäisen kerran Lappiin ja ehkäpä juuri siksi rakkaus Lappiin ja sen luontoon on säilynyt koko ajan elämässäni. Vuosien myötä niistä on tullut minulle entistä tärkeämpiä. Levi ja erityisesti Ylläs ovat tärkeitä tuntureita minulle ja Äkäslompolon kylän koen toiseksi kodikseni.

Lapin luonto on ainutlaatuinen. Lappi kesällä, Lappi talvella, ruska Lapissa ... ne kaikki ovat kokemisen ja näkemisen arvoisia. Minulta kysytään usein, mikä on paras aika käydä Lapissa. En tiedä. Koen, että vuodenajat yleensäkin ovat yksi Suomen rikkauksista ja niiden merkitys korostuu erityisesti Lapissa. Oma lempivuodenaikani on ehdottomasti syksy. Ilman raikkaus, loistavat värit, kuulaat pakkasaamut ja maaruska tunturissa ovat ainutlaatuisia. Nautin luonnossa olemisesta. Se rauhoittaa ja antaa niin paljon. Kesän kohokohta ehdottomasti on juhannuksen viettäminen isäni lapsuudenkodissa, missä ei ole nykyajan mukavuuksista tietoakaan. Sen sijaan siellä on jotain paljon parempaa. Rauhoittuminen ja aika läheisten kanssa. Järvellä soutelu, saunaveden hakeminen läheisestä Levijoesta, puusaunan lämmittäminen ja sen antamat ihanat löylyt, yhteiset iltahetket läheisten seurassa.

Kaunon kanssa teemme retkiä luontoon ja tunturiin kaikkina vuodenaikoina. Luonnossa vaeltaminen kaikessa rauhassa luontoa tarkkaillen ja välillä pysähtyen auttaa näkemään monia kauniita asioita, mitä kiireen keskellä ei edes huomaa. Lumikiteiden kimallus hangella, sitkeä pieni tunturikoivu karussa maastossa, yksinäinen lato järven rannalla, tykkylumen muodostamat hahmot metsässä … kuinka mielenkiintoisilta ja kauniilta ne näyttävätkään kameran linssin läpi. Nämä kuvausretkemme ovat todella kivoja seikkailuja. Yksi parhaista asioista on kiipeäminen metsäsuksilla tunturin rinnettä, siellä maisemien ihailu ja lopulta laskeminen alas koskematonta hankea pitkin. Talvi onkin heti syksyn jälkeen seuraava lempivuodenaikani.

Verkkokaupassamme haluamme antaa myös Sinulle mahdollisuuden kokea näitä Lapin luonnon tarjoamia hetkiä. Mikä on sinun vuodenaikasi? Millaisen maiseman tai minkä asian haluaisit nähdä seinälläsi canvastauluna? Lapin kesä … talvinen tunturimaisema … revontulet … poro … ruska? Kaikki verkkokaupassamme olevat canvastaulut ovat Kauno Kaulasen ottamia ja ne ovat Ylläksen maisemista ja sen lähistöltä. Valikoimassa on tuttuja retkikohteita, esim. Äkäsmylly sekä paljon Lapin luontoon kuuluvia asioita kuten vaikkapa porot. Toivottavasti löydät canvastauluistamme juuri sinua koskettavan maiseman tai asian. Jos et löydä toivomaasi luontoaihetta tauluistamme niin lähetäthän yhteydenottolomakkeella meille tiedon toiveestasi. Ehkäpä voimme auttaa Sinua; meillä on iso valikoima Kaunon ottamia kuvia, joita ei vielä ole kaupassamme!

Tervetuloa tutustumaan verkkokauppaamme!